Author: Jamilah Aini Mohd Rafiei
•8:13 PM
Dah masuk minggu kedua cuti sekolah. Biasalah, cuti sekolah ni lah musim orang buat kenduri kahwin. Hari Raya Haji kedua, kami memenuhi jemputan Ust Rahim & Kak Yam, perkahwinan puteri sulung tunggal mereka, Shahida (Kak Long) di Kota Sarang Semut, Kedah. Biasalah, sibuk dgn makan2 & menyembang lupa nak snap gambar, tambahan masa kami sampai pengantin ada sesi bergambar, so tak nak la kacau....apapun Selamat Pengantin Baru diucapkan kpd Kak Long & suami, semoga dilimpahi rahmah wa mawaddah dlm rumahtangga kalian....



Biasalah...dah alang2 sampai ke utara mesti nak ronda2...Suami dpt idea nak ke Sg Petani pekena Radix Fried Chicken keluaran HPA Industries...ok jugak...ramai bercerita ttg RFC ni....rasanya ok....ayam organik yg mmg tak was-was utk di makan, walaupun tidak se'gah' KFC namun kita patut berbangga krn HPA merupakan syarikat bumiputera pertama mengusahakan restoran makanan segera di Malaysia.


Bahkan di Sg Petani byk sungguh saya lihat logo HPA. Dengan stokis dan pejabat jualannya merata tempat, restoran organik, kedai buku, pusat multimedia bahkan kalau tak silap saya HPA juga mempunyai sebuah hotel. Tahniah diucapkan kpd Tn Hj Ismail (Pengarah Urusan HPA). Beliau contoh usahawan yg konsisten dgn perjuangannya. Walau pernah mengalami jatuh bangun dunia perniagaan beliau tdk pernah berputus asa (sedih sbb sesi temubual dengannnya pd thn lepas terpaksa dibatalkan last minute krn beliau ada urusan di KL!)

aik, masa bila pulak berposing ni...sah kerja kakak dia...

mini playground...blh la mak ayah mkn sambil jeling2 anak bermain...
Beliau juga dikenali sbg seorang yg dermawan, mudah menyumbang untuk kerja2 Islam, mungkin itu salah satu sebab perniagaannya bertambah maju sekarang, alhamdulillah. Semoga ramai lagi usahawan bumiputera kita mengikuti jejak langkah beliau. Nak berjaya kita perlu membuang segala sifat yang sinonim dengan usahawan bumiputera, tak begitu?
This entry was posted on 8:13 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.